Nakon što se lani zbog Kovida nije mogla organizirati regata RU jedrilica u Rijeci, članovi Riječkog JK morali su pričekati do vikenda 9. i 10. travnja ove godine da svečano obilježe 25 godina organiziranja regate RU jedrilica na Gatu Karoline Riječke.

Čak 24 RU jedriličara okupila su se u Opatiji na drugoj ovogodišnjoj kriterijskoj regati klase IOM, a koju je organizirao JK Opatija. Boje Hrvatske branilo je 14 jedriličara, dok su iz Mađarske stigla njih devetorica, a dodatni međunarodni karakter dodao je i jedan talijanski jedriličar.

12.12. Šibenik

Jedriličarski klub Val prošlog prosinca trebao je proslaviti četvrt stoljeća neprekidnog organiziranja svoje regate RU jedrilica, ali zbog raznoraznih blokada to je morao odgoditi za ovaj prosinac, točnije za 12.12.

15 - 16.05. Rogoznica

Nakon premještanja ovogodišnjeg Rogozničkog kupa s njegovog izvornog termina u siječnju, naravno zbog Korone, odluka je pala da se organizira od 14. do 16. svibnja, ali zbog realnih okolnosti skraćen je za petak 14. i jedrila su se samo dva dana.

01.05.2021. - Rogač, otok Šolta

Članovi JK Bumper iz Splita u suradnji su s članovima SRD Koralj iz Rogača organizirali promociju radio upravljanog jedrenja i prvu regatu RU jedrilica na otoku Šolti.

03 - 04.04.2021. - Split

Zbog problema s Koronom ovogodišnji Trofej Zente morao se pomaknuti s termina u veljači na novi termin 3. i 4. travnja.

20 - 21.03.2021. - Opatija

Uz Optimiste u Crikvenici, svoju kriterijsku regatu imali su i RU jedriličari u klasi IOM, a regata su organizirali članovi JK Opatija. S obzirom na buru koja je puhala i u Riječkom zaljevu bilo je nemoguće postaviti regatno polje na uobičajenoj lokaciji ispred Opatijskog mula i JK Opatija, već se morala isprobati alternativna lokacija.

U duhu iščekivanja pozitivne odluke Korona stožera po pitanju održavanja regata Opatijci su pripremili oglas regate koja bi se trebala jedriti u ožujku.

07 - 08.11.2020. - Opatija

Nakon duge Covid 19 pauze napokon se odjedrila službena IOM regata u Hrvatskoj.

29.02 - 01.03.2020. - Split

Na svom domaćem terenu, članovi modelarske radionice Jedriličarskog kluba Zenta, osvojili su sva tri prva mjesta. Riječ je o 19. regati za RU jedrilice klase IOM, a ujedno i prvoj koja se organizirala nakon povratka jedriličara u okrilje svoje lučice.

17 - 19.01.2020. - Rogoznica

Još jednom je prvo Prvenstvo Hrvatske u kalendarskoj godini, jedne od službenih klasa HJS-a, bilo organizirano u Rogoznici od strane JK Val iz Šibenika. S obzirom da je u inozemstvu Rogoznička uvala poznata kao "raj za RU jedrilice" lako je zaključiti da su u pitanju bile RU jedrilice klase IOM.